Penthouse in Valencia

Ático en Valencia
Ático en Valencia
Ático en Valencia
Ático en Valencia
Ático en Valencia
Ático en Valencia
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

The penthouse stands in Valencia city centre, surrounding by historic buildings.

The starting point for the project is a small and excessively compartmentalised home (the former caretaker’s house) with small rooms and a tiny kitchen. However, it has an outstanding terrace that will serve as a guideline for the renovation.

The idea of the project is to create a living room-dining room-kitchen leading onto the terrace, thus creating a bright and spacious area for comfortable living.

In terms of architecture, one of the strengths of this home is its roof. A gabled roof with visible metal structure giving the home higher ceilings and an industrial look enhanced by the materials chosen and the decision to leave installations in full view.

Photography: Germán Cabo