tamborí arquitectes

vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-1
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-2
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-3
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-4
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-5
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-6
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-7
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-8
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-9
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-10
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-11
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-12
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-13
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-14
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-15
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-16
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-17
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-18
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-19
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-20
vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-21
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

2022

València

Vivienda

Vivenda en La Pagoda

Ens trobem en el districte de la ciutat de València, Pla del Real, en un enclavament privilegiat, envoltats al sud per l’antic llit del riu, hui dia convertit en els Jardins del Túria, i a l’oest pels jardins de Monforte i els Jardins del Real o Vivers.

 

La vivenda se situa ni més ni menys que en La Pagoda, edifici reconegut a la ciutat per la seua història i arquitectura. Inspirat en l’arquitectura tradicional japonesa, va ser construït pels arquitectes Antonio Escario, José Vives i José Antonio Vidala a la fi dels anys 60, sobre les ruïnes del Palau de Ripalda, convertint-se en una icona de la ciutat de València.

 

La vivenda, en el seu estat original, era un vivenda de grans dimensions, de 270 m² aproximadament, però amb estades molt compartimentades. Plantegem dissenyar una vivenda menys complex a nivell de distribució, on les diferents estades giren entorn a les visuals.

 

Endinsant-nos ja en el projecte, podem dir que el late motif gira entorn d’unes corredisses mòbils de fusta que confereixen permeabilitat i transparència entre els diferents espais de la zona diürna. Convertint-se en l’element visual protagonista del projecte.

 

L’accés a la vivenda es produeix a través d’un vestíbul delimitat mitjançant aquestes corredisses, permetent canviar la relació del vestíbul amb la resta dels espais segons la necessitat o intenció del qual habite la vivenda.

 

Al seu torn, aquests panells canvien la seua posició segons es requerisca de major o menor intimitat entre el saló, menjador i cuina; podent disposar-les amb diferents graus d’obertura, amb la possibilitat de quedar-se completament obertes o parcialment obertes.

 

El saló, situat al sud, rep llum directa gran part del dia; pel que les corredisses permeten que des de la cuina s’aprecie el saló de manera contínua, ja que es troba sempre il·luminat. Per contra, la cuina no rep llum directa i roman amb menor intensitat lumínica que el saló. Això permet que quan les corredisses estiguen tancades, la cuina s’oculte després d’elles, donant-li un efecte de privacitat.

 

La fusta de roure és el material unificador del projecte no sols en les corredisses, sinó també en el paviment de la casa (exceptuant zones humides) i en el mobiliari de magatzematge del vestíbul, menjador i part de la cuina, atorgant-li calidesa i serenitat a aquests ambients.

 

En fusta de roure conformem el mobiliari que serveix de frontissa entre la cuina i el saló. Mobiliari que separa però alhora integra els diferents ambients creats i que a més, permet mantindre les vistes cap a l’exterior de la vivenda des de la cuina.

 

La fusteria exterior d’alumini, color antracita, queda embeguda a la cota de la terrassa i permet gaudir d’un saló ampli, ventilat i il·luminat a través de les seues àmplies terrasses.

 

La zona de nit, situada al sud-oest de la casa, queda separada d’aquest gran espai diürn que conforma en saló, menjador i cuina. El seu distribuïdor comptarà amb àmplies zones d’emmagatzematge i ens distribuirà les estades en 4 habitacions i 3 banys. La fusteria interior de la vivenda, portes i armaris, tracta de passar desapercebuda, descartant els tapajuntes i disposant-se fins al fals sostre.

 

Els banys es bolquen a un gran pati interior, per la qual cosa resulten espais ventilats. Aquests estaran conformats per peces porcelánicas de gran format, sent la resta d’elements que conformen l’espai blancs, resultant banys que transmeten una gran serenitat. En el bany principal separem la dutxa del lavabo, i al seu torn, el lavabo de la zona més íntima del vàter i bidet, donant privacitat a cadascun d’aquests espais.

 

La llum nocturna artificial del saló busca potenciar les idees principals del projecte. Es tracta d’una llum que es projecta de manera directa sobre el pla del sòl amb lluminàries tècniques que amaguen el focus de llum, aconseguint amb elles que no aparega un halo molest d’il·luminació a la seua al voltant, sinó que el pla del sostre passa desapercebut i els centellejos no interfereixen en les visuals. La sensació obtinguda és molt plaent i homogènia, posa en valor la calidesa de la fusta que compon gran part del projecte i permet que les corredisses projecten les mateixes ombres que projecten amb la llum natural del dia.

 

En resum, el disseny de la vivenda s’ha simplificat i unificat respecte a la distribució original d’espais compartimentats, resultant un projecte on la permeabilitat, senzillesa i fluïdesa és l’eix vertebrador del seu discurs.

vivienda en la pagoda valencia tambori arquitectes arquitectos valencia
obra en La Pagoda, Valencia. tamborí arquitectes, arquitectos en Valencia.
piso en La Pagoda, Valencia. tamborí arquitectes, arquitectos en Valencia.
casa en La Pagoda, Valencia. tambor arquitectes, arquitectos en Valencia.
piso en La Pagoda, Valencia. tamborí arquitectes, arquitectos valencia
edificio La Pagoda, Valencia. tamborí arquitectes. Valencia

Més Projectes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

1_tambori-arquitectes-rehabilitacion-vivienda-patraix

Vivienda en La Roqueta

Interior en la Plaza Redonda

vivienda en ramon gordillo

Vivienda en Ruzafa

Vivienda Pintor Salvador Abril Ruzafa

Vivienda en Alzira

Vivienda en Abastos

Parque en Manises