tamborí arquitectes

Apartamento en Ruzafa
Apartamento en Ruzafa
Apartamento en Ruzafa
Apartamento en Ruzafa
Apartamento en Ruzafa
Apartamento en Ruzafa
Apartamento en Ruzafa
Apartamento en Ruzafa
Apartamento en Ruzafa
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

2018

València

Vivenda

Vivenda a Russafa

La vivenda reformada està situada en el cèntric barri de Russafa, València. El barri de Russafa és conegut per l’estil modernista dels seus edificis i l’urbanisme d’eixample. Les seues vivendes, construïdes amb les premisses que caracteritzaven a l’arquitectura de principis del s.XX, solen comptar amb sostres alts, grans obertures i paviments acolorits.

 

La parella propietària de l’immoble, per sort, tenia especial interés a mostrar part de l’arquitectura original. Arquitectura original que al llarg dels anys ha sigut desdibuixada després de successives reformes. Així que estàvem davant un projecte on la clau era tractar de manera acurada part dels elements arquitectònics que es trobaven en ella; elements com ara els seus paviments hidràulics, les seues portes balconeres i els seus sostres amablement alts. Implementant a més així una de les mesures bàsiques de l’arquitectura sostenible, la reutilització de materials.

 

No obstant això, l’immoble era allargat i excessivament compartimentat, per la qual cosa als seus espais interiors no arribava pràcticament llum natural. Hi havia per tant que trobar una solució en la distribució, que permetera introduir la llum de manera generosa en tots els seus espais.

 

Decidim passar per tant les habitacions de descans al pati posterior de la casa. El qual bolca sobre un grandíssim pati d’illa lliure de la bullícia del carrer. I traslladem l’espai del saló i la cuina a la part davantera de l’habitatge, lloc més apropiat per a una vida diürna. Relacionant-los així amb l’entrada a la casa i amb els balcons situats sobre la façana que bolca al carrer. En l’espai situat entre la zona diürna i la nocturna, ubicarem els banys i les instal·lacions. Operació que ens ajudarà a separar les dues zones.

 

Aquesta nova disposició de les estades ens permet orientar l’espai diürn cap al sud-oest, una orientació molt més adequada per a aquesta funció. D’aquesta manera permetem que els raigs de sol, en els mesos més hivernals, inunden el saló i arriben quasi fins a la cuina. I sense oblidar-nos de la ventilació, emmarquem el corredor entre una de les finestres davanteres i una altra de les posteriors. Propiciant la ventilació creuada. Buscant d’aquesta manera un disseny arquitectònic apropiat per a un bon confort tèrmic.

 

L’elecció de colors suaus en la materialitat, com les tonalitats que trobem en la caravista o la fusta, busquen emfatitzar i revaloritzar el sòl com a protagonista. Fent petites reparacions en el paviment amb un microciment que passa, per la seua tonalitat, fàcilment desapercebut.

Fotografia: Germán Cabo

Més Projectes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vivienda en Alzira

Interior en la Plaza Redonda

Vivienda en La Roqueta

vivienda en ramon gordillo

Vivienda Pintor Salvador Abril Ruzafa

vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-1

Vivienda en Abastos

Parque en Manises

1_tambori-arquitectes-rehabilitacion-vivienda-patraix