tamborí arquitectes

Casa en la Murta
Casa en la Murta
Casa en la Murta
Casa en la Murta
Casa en la Murta
Casa en la Murta
Casa en la Murta
Casa en la Murta
Casa en la Murta
Casa en la Murta
Casa en la Murta
Casa en la Murta
Casa en la Murta
Casa en la Murta
tambori-arquitectura-casa-alzira-piscina
tambori-arquitectura-mediterranea-casa-alzira-piscina
tambori-arquitectura-casa-alzira-piscina-murta
Casa en la Murta
Casa en la Murta
Casa en la Murta
Casa en la Murta
Casa en la Murta
Casa en la Murta
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

2016

Alzira, València

Vivenda

Vivenda a Alzira

La vall de la Murta és un xicotet paradís situat en el terme municipal de la ciutat d’Alzira, al sud de València. Es tracta d’un enclavament privilegiat per a situar un xicotet habitatge d’estiu. No sols perquè posseeix una altíssima riquesa vegetal, sinó també per l’aire pur que es respira en ell.

 

La casa que es construeix será una csas contesa. Una casa cub, on se intenta optimitzar al màxim l’espai per a poder ocupar així el mínim de m2 de la parcel.la amb la nostra arquitectura. Donant-li el major protagonisme possible a l’entorn natural al qual s’inscriu.

 

Es decideix construir una casa on el respecte cap al medi ambient siga la clau, basant-se per a això en els principis de l’arquitectura mediterrànea. Els murs es construiran de tova i l’exterior es pintarà en blanc. Dotan-los així d’una gran inèrcia tèrmica, i per tant d’una major resistència al calor de l’estiu i al fred de l’hivern. El material ceràmic també serà clau entre la materialitat triada. Material molt apropiat, per la seua inèrcia tèrmica i la frescor que aporta a la mateixa vegada durant l’estiu.

 

Les obertures seran raspadures del mur situades en punts clau del projecte, sempre buscant la millor orientació i vistes. Obrint-les àmpliament a l’exterior en la part més pública de la casa. Les finestres situades al sur es protegiran amb canya, tamizant la llum i deixant passar l’aire. Els materials escollits, com la pedra, la tova i la canya tractaran de dialogar amb el paisatge en el que s’inscriu.

 

La casa està pensada per a generar espais amplis, on la comunicació entre el interior i l’exterior siga fluida. Per aquest motiu, el projecte contempla que les finestres penetren dins dels murs, deixant d’aquesta manera un pas completament lliure. I a més generant visuals a l’exterior als punts on es considera essencial establir una relació visual de major profunditat.

 

Piscina a Alzira

L’encàrrec consistia en la reforma d’una antiga bassa de reg situada en una casa de camp. La casa de camp es troba situada en La Murta, paratge pertanyent al terme municipal de la ciutat d’Alzira. Molt conegut en la zona per la seua altíssima riquesa mediambiental i paisatgística.

Les peticions de l’encàrrec eren vàries; dotar d’un millor accés a la piscina; vestir els seus paraments interiors; i ampliar l’espai que l’envoltava, per a poder aprofitar així millor les hores estiuenques de sol.

La intervenció té com a intenció dialogar de la millor manera possible amb el preciós bosc que l’envolta. Per a això, la trobada entre el paviment dur de la zona que l’envolta i la piscina es realitzarà amb un canaló. Aquest s’emplenarà de pedres, propiciant una millor transició entre l’espai construït i l’entorn verge de voltant.

S’utilitzarà un verd blavós en el revestiment de l’interior de la piscina, buscant que el color es fusione amb els colors ja presents. A més, es triarà un gris similar al de les pedres calcàries que l’envolten per al color del paviment. Entrant d’aquesta manera en harmonia amb l’espai en el qual s’inscriu.

Fotografia: Germán Cabo

Piscina en La Murta, vivienda Alzira Valencia

Més Projectes:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Interior en la Plaza Redonda

Vivienda en Abastos

1_tambori-arquitectes-rehabilitacion-vivienda-patraix

Parque en Manises

vivienda en ramon gordillo

Vivienda en La Roqueta

vivienda-pagoda-tambori-arquitectos-valencia-1

Vivienda Pintor Salvador Abril Ruzafa

Vivienda en Ruzafa