Vivenda en Pintor Salvador Abril, Russafa

vivienda pintor salvador abril en ruzafa valencia reforma
vivienda pintor salvador abril en ruzafa valencia reforma
vivienda pintor salvador abril en ruzafa valencia reforma
vivienda pintor salvador abril en ruzafa valencia reforma
vivienda pintor salvador abril en ruzafa valencia reforma
vivienda pintor salvador abril en ruzafa valencia reforma
vivienda pintor salvador abril en ruzafa valencia reforma
Vivienda Pintor Salvador Abril Ruzafa
Vivienda Pintor Salvador Abril Ruzafa
Vivienda Pintor Salvador Abril Ruzafa
Vivienda Pintor Salvador Abril Ruzafa
Vivienda Pintor Salvador Abril Ruzafa
Vivienda Pintor Salvador Abril Ruzafa
Vivienda Pintor Salvador Abril Ruzafa
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

El projecte se situa en Russafa, un barri ple de vida i de moda a València, on moltes famílies i parelles joves decideixen viure. Estem en una zona cèntrica, atractiva per la seua ubicació, envoltats pel Parc Central, els Jardins del Túria, i els negocis locals que fan del barri un lloc acollidor.

La vivenda se situa en l’últim pis d’un edifici construït en 1956, amb espais molt compartimentats, poc il·luminats i poc ventilats.

Amb el clar objectiu de reduir la dimensió del corredor, i dotar als espais diürns de major espacialitat i vida, decidim canviar el bany de la seua posició original, aconseguint així dotar a la vivenda d’un saló-cuina ampli on poder fer vida.

Aconseguim a més, amb aquesta redistribució, construir, a part del bany general, un xicotet lavabo per a convidats. Deixant la resta de distribució de la vivenda tal com el trobem en el punt de partida.

Per necessitats de magatzematge, aprofitem que el espai d’aquest xicotet lavabo per les seues dimensions, no li convé ser molt alt, per a construir una subestructura a manera d’entresolat en la seua part superior, que permeta tindre un espai a la casa per a guardar estris d’ús no diari.

Així mateix, ampliarem i modificarem les obertures del bany, buscant dotar la vivenda d’un bany amb llum natural, dutxa agradable, en definitiva, d’un espai íntim sa.

Adaptant la vivenda als temps que corren i al canvi climàtic que estem veient arribar, aïllarem les façanes, tant davanteres com posteriors, per a així garantir una millor habitabilitat dels espais.

Amb l’excusa de la redistribució dels espais, modificarem la posició i sobretot ampliarem la grandària de totes les finestres no que donen a la façana principal, per a fer una vivenda més confortable, amb més il·luminació i ventilació permetent integrar i donar-li més coherència als espais diürns compartits.

Donant-li valor als elements arquitectònics que van compondre la vivenda en els seus orígens, tractem de rescatar aquells que trobem en bon estat. Respectant per a això les escocias, motlures i rosasses que trobem en els seus sostres. I permetent així que la casa guanye en la majoria dels seus espais, una gran altura. Això suposarà una difícil labor de conjugar els requeriments tècnics que tenen hui dia les instal·lacions que componen una vivenda, amb elements arquitectònics del passat que res sabien d’aquestes futures necessitats tècniques.

En els nostres projectes busquem millorar els espais en els seus diferents vessants, per a millorar la qualitat de vida.

Constructora: MDF Construcción

Proveïdors: Andreu World, Onok Lighting, Ventanas Cortizo

Fotografia: Germán Cabo