Vivenda en La Roqueta

tamborí arquitectes reforma vivienda la roqueta, en valencia foto del salón comedor
tamborí arquitectes reforma vivienda la roqueta, en valencia foto del salón
tamborí arquitectes reforma vivienda la roqueta, en valencia foto del salón
tamborí arquitectes reforma vivienda la roqueta, en valencia foto del comedor
tamborí arquitectes reforma vivienda la roqueta, en valencia foto del comedor
tamborí arquitectes reforma vivienda la roqueta, en valencia foto del techo
tamborí arquitectes reforma vivienda la roqueta, en valencia foto del comedor cocina
tamborí arquitectes reforma vivienda la roqueta, en valencia foto del comedor cocina
tamborí arquitectes reforma vivienda la roqueta, en valencia foto detalle puertas
tamborí arquitectes reforma vivienda la roqueta, en valencia foto de detalle carpintería
tamborí arquitectes reforma vivienda la roqueta, en valencia foto de la habitación
tamborí arquitectes reforma vivienda la roqueta, en valencia foto del baño
tamborí arquitectes reforma vivienda la roqueta, en valencia foto del lavabo
tamborí arquitectes reforma vivienda la roqueta, en valencia foto de detalle madera
tamborí arquitectes reforma vivienda la roqueta, en valencia foto del comedor
tamborí arquitectes reforma vivienda la roqueta, en valencia foto del salón
Vivienda en La Roqueta
Vivienda en La Roqueta
Vivienda en La Roqueta
Vivienda en La Roqueta
Vivienda en La Roqueta
Vivienda en La Roqueta
Vivienda en La Roqueta
Vivienda en La Roqueta
Vivienda en La Roqueta
Vivienda en La Roqueta
Vivienda en La Roqueta
Vivienda en La Roqueta
Vivienda en La Roqueta
Vivienda en La Roqueta
Vivienda en La Roqueta
Vivienda en La Roqueta
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

La vivenda reformada se situa en un edifici cèntric de la ciutat de València. Un edifici construït entorn del 1900, de bigues i biguetes de fusta, voltes ceràmiques i murs de rajola massissa.

Aquest edifici, posteriorment a 1900, patirà una reforma integral, amb l’objectiu principal de reforçar l’estructura original. És per això que a la seua estructura original se li afegirà una estructura metàl·lica de reforç.

La nostra reforma tindrà per objecte deixar de veure totes aquestes costelles ocultes de l’edifici. Elements que durant un temps prolongat, pel poc valor estètic que se li concedien, generalment quedaven ocults darrere d’un fals sostre de canyís. No obstant això, els temps i l’estètica associada a aquests canvia, i hui ja no tenim cap vergonya de mostrar-los tal com són. Llevarem per tant el fals sostre i els traurem a la llum.

L’arribada del bany de manera popular a la majoria dels habitatges, reconfigura els espais de moltes vivendes. I gran part dels edificis construïts amb anterioritat a aquest fet, els  incorporen com una de les peces de les seues cases. Per a això, i per motius tant espacials, com a funcionals i tècnics, decideixen, en la majoria dels casos, ocupar els balcons de les façanes posteriors. Convertint els balcons en espais tancats dedicats al bany.

No obstant això, l’ocupació per part dels banys dels balcons posteriors llevarà llum natural directa a les estades que prèviament bolcaven al balcó. La reforma que ací ens concerneix tractarà de resoldre aquest conflicte. Per a això es generarà un nou bany en la part central de la vivienda. I es connectarà el bany situat en l’antic balcó amb l’habitació principal de la casa. Aconseguint amb aquesta operació que l’habitació principal siga il·luminada amb llum natural.

La distribució de l’habitatge a més buscarà una relació directa espacial entre la façana davantera i la posterior. D’aquesta manera permetrem una ventilació creuada que afavoreix la renovació de l’aire i per tant un ambient més saludable i fresc a l’estiu.

La distribución de la vivienda además buscará una relación directa espacial entre la fachada delantera y la trasera. De esta manera permitiremos una ventilación cruzada que favorece la renovación del aire y por tanto un ambiente más saludable y fresco en verano.

Proveïdors: Arkoslight, Granell, Icónico, Inalco, Mobilco, Progetti, Taller Indias.

Fotografia: Germán Cabo