Vivenda a Alzira

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

La vall de la Murta és un xicotet paradís situat en el terme municipal de la ciutat d’Alzira, al sud de València. Es tracta d’un enclavament privilegiat per a situar un xicotet habitatge d’estiu. No sols perquè posseeix una altíssima riquesa vegetal, sinó també per l’aire pur que es respira en ell.

La casa que es construeix será una csas contesa. Una casa cub, on se intenta optimitzar al màxim l’espai per a poder ocupar així el mínim de m2 de la parcel.la amb la nostra arquitectura. Donant-li el major protagonisme possible a l’entorn natural al qual s’inscriu.

Es decideix construir una casa on el respecte cap al medi ambient siga la clau, basant-se per a això en els principis de l’arquitectura mediterrànea. Els murs es construiran de tova i l’exterior es pintarà en blanc. Dotan-los així d’una gran inèrcia tèrmica, i per tant d’una major resistència al calor de l’estiu i al fred de l’hivern. El material ceràmic també serà clau entre la materialitat triada. Material molt apropiat, per la seua inèrcia tèrmica i la frescor que aporta a la mateixa vegada durant l’estiu.

Les obertures seran raspadures del mur situades en punts clau del projecte, sempre buscant la millor orientació i vistes. Obrint-les àmpliament a l’exterior en la part més pública de la casa. Les finestres situades al sur es protegiran amb canya, tamizant la llum i deixant passar l’aire. Els materials escollits, com la pedra, la tova i la canya tractaran de dialogar amb el paisatge en el que s’inscriu.

La casa està pensada per a generar espais amplis, on la comunicació entre el interior i l’exterior siga fluida. Per aquest motiu, el projecte contempla que les finestres penetren dins dels murs, deixant d’aquesta manera un pas completament lliure. I a més generant visuals a l’exterior als punts on es considera essencial establir una relació visual de major profunditat.

Fotografía: Germán Cabo