tamborí arquitectes

Avantatges econòmics d’un habitatge sostenibles

ventajas económicas y ahorro de una vivienda sostenible

Avantatges econòmics d’un habitatge sostenibles

A l’hora de pensar a comprar o rehabilitar una casa o edifici perquè sigui sostenible, ens preguntem quant més costarà fer-ho?. Els costos depenen de moltes variables, però és important considerar els beneficis econòmics i la rendibilitat que comporten tenir un habitatge sostenible.

 

Costos vs beneficis:

El consum d’energia d’un habitatge té un gran impacte, no sols en el medi ambient i en la nostra qualitat de vida, sinó també en el nostre pressupost familiar.Segons dades de IDAE (Institut per a la Diversificació i Estalvi d’Energia), les llars espanyoles gasten en energia 990 euros de mitjana. I, un bon disseny bioclimàtic pot aconseguir estalvis de fins al 70% per a la climatització i il·luminació d’una llar.Càlculs de la delegació espanyola de la federació de professionals FIABCI coincideixen en aquesta reducció de fins al 70% del consum d’energia i estimen que la inversió inicial necessària per a convertir una casa en sostenible se situa entre 20.000 i 40.000 euros, quantitat que es pot amortitzar en un termini aproximat d’uns 10 anys.És a dir, la inversió extra realitzada durant el disseny i construcció d’un habitatge sostenible es començaria a recuperar des del primer any en què s’habita l’habitatge, ja que es pot estalviar diners mitjançant la reducció en la factura del consum d’energia, com en la d’aigua amb costos operacionals i de manteniment més baixos en el mitjà i llarg termini.Per a aconseguir una casa ecològica existeixen certificats energètics d’alta eficiència que avalen la seva eficiència, aquí alguns exemples:En el cas de les construccions que compleixen amb els estàndards del Passivhaus®, poden arribar a tenir un cost entre un 3 i un 15% superior al d’una construcció convencional ja que suposa la incorporació de materials que garanteixen l’alta eficiència energètica de l’edifici, la qual cosa s’amortitza entre 5 i 7 anys, gràcies a l’estalvi en energia.


En el cas d’un certificat de construcció sostenible com BREEAM®, els estalvis d’aigua i d’energia d’un edifici sostenible amortitzen aquest sobrecost en un termini de 3 a 5 anys.

 

Però què és el certificat d’eficiència energètica?

Els edificis, igual que els electrodomèstics, tenen una qualificació energètica segons la quantitat d’energia que consumeixen. Aquesta classificació va des de la A, , capaç d’oferir un consum gairebé nul, màxima categoria que defineix als edificis més eficients a la G, en la qual es troben els edificis menys eficients. Segons IADE, tan sols un 0,25% dels habitatges espanyols compta amb la Certificació A.D’altra banda, recentment es va aprovar un reial decret d’autoconsum energètic perquè les llars estalviïn fins a un 40% en la factura de la llum. També és important saber que la nova normativa europea d’edificació obliga a tots els nous edificis i una bona part dels quals es rehabiliten a tenir un consum d’energia gairebé nul.

Augmenta el preu de taxació de l’habitatge:

 

Una arquitectura sostenible, és a dir un edifici millor construït té un major cicle de vida, menors costos de manteniment en reduir el consum de llum i aigua i una garantia d’unes condicions de confort superiors al d’un edifici estàndard. Tot això ajuda a elevar el seu valor de mercat!


Comptar amb un certificat oficial que digui que la teva casa té un consum eficient de l’energia t’ajuda a augmentar el preu de taxació, i no sols a recuperar el capital d’inversió inicial. És a dir, augmenta el valor comercial de l’habitatge.Segons el Blog d’Actualitat i Energies Renovables de IMF Business School, un habitatge degudament certificat com a casa passiva és més difícil que es devaluï.Tot això es tradueix en una revaloració de fins a un 20% en les construccions sostenibles a Espanya, segons la Federació Internacional de Professions Immobiliàries (Fiabci), la qual cosa les converteix en una opció atractiva per als inversors.A més, veiem que els bancs i les principals elèctriques a nivell nacional ultimen les seves ofertes de finançament per a la instal·lació d’aquests sistemes sostenibles.


Si tens interès a comprar o rehabilitar el teu immoble i fer-ho més eficient, estalviant en la teva facturació i augmentant el seu valor comercial, no dubtis a contactar-te amb nosaltres. En Tambori Arquitectes estem capacitats i certificats en disseny i construcció sostenible.

http://www.tambori.es/es/contacto

 

Més Sostenibilitat:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

lance-anderson-QdAAasrZhdk-unsplash

denys-nevozhai-JsdvKIcvAGo-unsplash

takahiro-sakamoto-qW2F8rZGEWw-unsplash

denys-nevozhai-izC9Yob6DGM-unsplash

amir-hosseini-3cl6impBd_8-unsplash

nuno-marques-0GbrjL3vZF4-unsplash

matthew-henry-yETqkLnhsUI-unsplash

Parc Manises

pau-sayrol-kO2sWju5M6o-unsplash

clement-falize-dHJjlJcQ3RI-unsplash

alexander-abero-OypnYfdiQgg-unsplash

jeremy-cai-ucYWe5mzTMU-unsplash

chris-lawton-3Ik7xWYJv3U-unsplash

tambori-arquitectura-paisatgisme-landezine

manny-becerra-NgdhrwAx0J8-unsplash

tadelakt tecnica sostenible

chuttersnap-nXJyZLBnyUQ-unsplash

amel-majanovic-r8r2I7FsaIE-unsplash

arquitectura-paisatgisme-Moool-Gooood

milivoj-kuhar-Te48TPzdcU8-unsplash

Parc Carmen Carpinterio Manises

El proyecto parque Carmen Carpintero, un espacio urbano diseñado para conjugar naturaleza y esparcimiento.

federica-bisso-i2lurccB0Mo-unsplash